20. maaliskuuta 2012

Sisämarkkinoiden toimenpidepaketin toteutus

Euroopan komission Varoitusmekanismia koskeva kertomus 14.2.2012 COM(2012) 68 kertoo karusti siitä, kuinka paljon EU-maat ovat menettäneet hintakilpailukykyä ja vientiosuuksia maailmanmarkkinoilla. Kirjoituksessa Sisämarkkinoiden toimenpidepaketti KOM(2011) 206 esitettiin miksi komissio piti 12 viputekijän ohjelman toteuttamista tärkeänä. Ehkä muidenkin pitäisi.


Välitilinpäätös SWD(2012) 21

Hiljan komissio on julkaissut selvityksen sisämarkkinoiden toimenpidepaketin toteutuksesta (vain englanniksi):

COMMISSION STAFF WORKING DOCUMENT: Delivering the Single Market Act: State of Play; Brussels, 15.2.2012 SWD(2012) 21 final (18 sivua)

Kunkin viputekijän (teeman) osalta kuvataan etusijalle asetetun avaintoimen eteneminen. Sivulla 13 alkavassa yhteenvedossa kuvataan tiiviisti myös muiden toimien edistyminen.

Tuore välitilinpäätös on hyödyllinen väline sisämarkkinauudistusten seurantaan.Ralf Grahn
EU-politiikan ja eurooppaoikeuden puhuja ja luennoitsija

J. K. Monikielinen Bloggingportal.eu kokoaa jo 941 euroblogin kirjoitukset. Kehittyvään eurooppalaiseen verkkokeskusteluun yli maan- ja kielirajojen on vastikään liittynyt LSE:n blogi European Politics and Policy EUROPP, jossa Gareth Harding hiljattain kuvasi miksi Euroopan unioni on menettämässä kansalaisten luottamuksen, mutta hän neuvoi myös parannuskeinoja.

Euroblogien joukossa on tällä hetkellä aktiivinen blogikolmikkoni, jonka muodostavat Eurooppaoikeus-blogin ohella englannninkielinen Grahnlaw (jonka Cision Finland rankkasi äsken neljänneksi Suomen poliittisten blogien joukossa) sekä pohjoismainen Grahnblawg. Kirjoitan ja puhun EU-tason demokratiasta ja EU:n toimielinten avoimuudesta, mutta nykyään entistä useammin myös Euroopan talouskasvuun (EU2020) sekä (digitaalisiin) sisämarkkinoihin liittyvistä, eurooppalaisille elintärkeistä haasteista ja hankkeista.

Ei kommentteja: