14. maaliskuuta 2017

EU:n tulevaisuus ja Rooman julistus


Huomisen aamupäivän Euroopan parlamentti pyhittää jälleen Euroopan unionin tulevaisuudelle. Maaliskuun 1. päivänä 2017 kello 9 paikallista aikaa alkavassa täysistunnossa aiheina ovat Eurooppa-neuvoston kokous ja EU27:n päämiesten valmistelussa oleva Rooman julistus, joka on tarkoitus antaa 25. maaliskuuta Rooman sopimusten 60-vuotisjuhlallisuuksien yhteydessä.

Parlamentin keskusteluun osallistuvat myös Eurooppa-neuvoston uudelle kaudelle valittu puheenjohtaja Donald Tusk, komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker, Maltan varapääministeri Louis Grech ja Italian pääministeri Paolo Gentiloni.


EU:n tulevaisuus

Johdatuksena nykyiseen keskusteluun Euroopan unionin tulevaisuudesta voivat toimia tuoreet, maaliskuun 6. päivänä alkaneen, mutta edelleen jatkuvan  kirjoitussarjani tähänastiset artikkelit suomeksi (FI), ruotsiksi (SV) ja englanniksi (EN). Blogimerkinnät, joita toistaiseksi on yksitoista, osoittavat millaisia virikkeitä ja suuntaviivoja Euroopan parlamentti, Euroopan komissio ja Eurooppa-neuvosto ovat tarjonneet yhteisen tulevaisuutemme kirkastamiseksi:Tulevaisuuskeskustelun aiheisiin kuuluu EU:n sosiaalinen ulottuvuus, josta komissio on luvannut keskustelupaperin huhtikuun kuluessa. Teemaan johdattavat blogikirjoitukset, joita on tusina, kokosin tänne:
EU social market economy and social pillar (EN, mutta kirjoituksia kolmella kielellä)

***

Kuinka paljon viisaampia mahdamme olla huomisen jälkeen?


Ralf Grahn

Ei kommentteja: