Kansalaiset jatkavat Twitterissä keskustelua tunnisteella #ACTA ja Avaazin vetoomus väärentämisenvastaisen kauppasopimuksen (ja paljon muun) hylkäämiseksi kerää jatkuvasti uusia allekirjoituksia. Hetki sitten 2.247.869 ihmistä oli allekirjoittanut aloitteen Euroopan parlamentille (ja kansallisille parlamenteille).
Televisioyhtiö ARD:n ajankohtaisohjelmassa Bericht aus Berlin Euroopan parlamentin sosialidemokraattinen puhemies Martin Schulz arvosteli eilen ACTA-sopimusta puuttuvasta tasapinosta oikeudenhaltijoiden ja Internetin käyttäjien oikeuksien välillä. Schulzin mielestä tältä pohjalta ei voi edetä. (Ohjelman ACTA-osuus 12:30 alkaen.)
Euroopan parlamentissa Sosialidemokraattinen ryhmä (S&D) liittyi mielenosoitusten edellä Vihreiden ja Piraattipuolueen rintamaan vastustamaan ACTA-sopimusta.
Tuija Aalto @tuija twiittaili Reutersin jutun Euroopan mielenosoituksista. Uuden Suomen mukaan vihreiden meppi Satu Hassi puhuu blogissaan ACTA:n kaatumisesta, mutta suuntaa katseensa oikeistoryhmiin ja liberaaleihin.
Komissio telaketjulinjalla
Sitä vastoin Euroopan komissio ja sen äänitorvet eivät vieläkään ole vaihtaneet levyä, vaan jatkoivat viimeksi eilen ulkomaankauppakomissaari Karel De Guchtin viitoittamalla telaketjulinjalla.
Uutispalvelu Heise Online ei kerro vain Saksan ACTA-mielenosoituksista 60 kaupungissa, vaan myös siitä kuinka Euroopan komissio jatkaa sopimuksen runnomista läpi ikään kuin kansalaisten vastustus johtuisi väärästä tiedosta: Europäische Kommission zeigt sich von ACTA-Protesten unbeeindruckt.
Kiusallista että keskustelu on luisunut vapaakaupasta perusoikeuksiin, pahoittelevat asiantuntijat. - Niinpä.
Julkinen tieto ACTA:n synnystä ja tulkinnoista on tosiaan jossain määrin puutteellista, mutta se johtuu neuvotteluasiakirjojen ja asiantuntijalausuntojen salaamisesta EU:n toimielinten toimesta. Näitä puutteita komissio ei voi poistaa toistamalla propagandaansa kovemmalla äänellä.
Ralf Grahn
J.K. ACTA osoittaa että EU on – hyvässä tai pahassa - tärkeä toimija globaalin ja kansallisen tason välissä. Monikielinen Bloggingportal.eu tarjoaa yli 900 euroblogin kirjoitukset tuoreeltaan, myös tietoyhteiskuntaa, Internetiä ja digimediaa koskevissa asioissa.
Toimin puhujana EU:n digitaalipolitiikasta ja -juridiikasta.
13. helmikuuta 2012
ACTA-sopimus: Komissio jatkaa telaketjulinjalla
Tunnisteet:
ACTA,
digitaalipolitiikka,
EU,
Euroopan parlamentti,
Karel De Gucht,
komissio,
Martin Schulz
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti