14. toukokuuta 2011

Yleiskertomus Euroopan unionin toiminnasta vuonna 2010

Vaikka EU Bookshop johtaa ajatukset maksulliseen kirjakauppaan, sieltä löytyy häkellyttävän paljon ilmaisjulkaisuja Euroopan unionin virallisilla kielillä, joita on 23.

Eri politiikka-alojen hyvä yleiskatsaus on komission vuosikertomus, 'Yleiskertomus Euroopan unionin toiminnasta vuonna 2010', joka tarjoaa opiskelijoille, lehtimiehille, virkamiehille ja kiinnostuneille EU-kansalaisille varsin tuoretta tietoa ja viittauksia tärkeisiin lähteisiin.

Viime vuosina komissio on lyhentänyt ja keventänyt vuosikertomustaan. Yleiskertomus sisältää vähemmän tekstiä sekä enemmän valokuvia ja kaavioita kuin menneinä aikoina.

Esitemäisempänäkin noin 140 sivun opus on hyödyllinen johdatus lähes jokaiseen EU-aiheeseen. Pdf-muotoisena yleiskertomus on ilmainen.

Julkaisu kuuluu komission virkavelvollisuuksiin, sillä EUT-sopimuksen 249 artiklan 2 kohdassa säädetään:

2. Komissio julkaisee vuosittain viimeistään kuukautta ennen Euroopan parlamentin istunnon alkua yleiskertomuksen unionin toiminnasta.

Kielivaihtoehtoja on 22, suomi mukaan lukien.Ralf GrahnJ.K. Euroblogien maailma elää. Jotkin vanhat nuukahtavat, mutta uutta kasvua pukkaa. Bloggingportal.eu kasvaa edelleen ja kokoaa nyt jo 793 EU-aiheisen blogin kirjoitukset.

Ei kommentteja: